Jan 1, 2010

meeting characters: Canela

Her name means "cinnamon", she is shy and speaks softly. She is a guest in The Tea Box, not lives ever here.

Canela

♥  She enjoys reading and playing hide-and-seek.
·˰·She does not like to be scared.

ES: Ésta es Canela, la nueva huesped de La Caja de Té. Es tímida y habla siempre flojito.


♥  Le gusta leer y jugar al escondite.
·˰·No le gusta que la asusten.

Dec 31, 2009

meeting characters: Sir Rogelio

Here is Don Rogelio (Sir Roger in English), Bily's guardian. He is a perfect gentelman and tea lover.

sir rogelio-theteabox

♥  He likes going for a walk, delicious carrot dishes and Earl Grey tea.
·˰·He does not like bad manners.


ES: Éste es Don Rogelio, el tutor de Bily. Es un perfecto caballero y un amante del té.

♥  Le gusta salir a pasear, los platos hechos con zarahoria y el té Earl Grey.
·˰·No le gusta la mala educación.

Dec 24, 2009

Warm Christmas

Are you preparing meetings and family dinners? If you want to take a break from all this madness, here are three ideas for drink something warm and sweet.
  • The easiest thing: flavored hot chocolate. Prepare a cup of chocolate and throw in a tea bag or two. The most recommended to choose: vanilla herbal tea, peppermint herbal tea, Earl Grey, Chai tea (here how to make chai tea).
  • Peppermint mocha. You'll need:
1/4 cup sugar
1/4 cup water
1/4 teaspoon peppermint extract

3 tablespoons powdered cocoa
3 tablespoons warm water

1/2 cup hot espresso
1+1/2 cups hot milk
Whipped cream (optional)
In a small saucepan, stir together the water and sugar, bringing to a soft boil.
Stirring frequently, until the sugar dissolves.
Reduce heat to a low simmer and add the peppermint extract, and simmer for 20 minutes.
In a large mug add the cocoa and water and mix together until a creamy paste forms.
Add the espresso on top, then 1 1/2 teaspoon of the peppermint simple syrup, and stir to mix.
Top the mug off with the hot milk and stir. If desired, add whipped cream.
  •  The most Christmas: gingerbread latte. You'll need:
1/3 cup water

1/3 cup sugar

A 2-inch piece of fresh ginger, peeled and thinly sliced
1/4 teaspoon ground cinnamon

1/4 teaspoon vanilla extract

1/2 cup hot espresso
1 cup hot milk or soy milk

Whipped cream (optional)
In a small saucepan, combine the water, sugar, cinnamon, ginger, and vanilla.
Bring to a boil, stirring until the sugar dissolves.
Reduce heat and simmer slowly for 15 to 20 minutes.
Combine the espresso in a mug and add 1/4 cup of the gingerbread syrup.
Top off with the heated milk.
If you desire, garnish with whipped cream and a sprinkle of grated nutmeg.


ES: ¿Estás haciendo preparativos para las reuniones y comidas  familiares? Si te apetece tomar un descanso de toda esta locura aquí tienes tres ideas para beber algo calentito y dulce.

  • Lo más fácil: dar al chocolate caliente un nuevo sabor. Prepara una taza de chocolate poco espesa y hunde en él una o dos bolsas de té aromático. Los más recomendados entre los que elegir son: té de naranja, vainilla o menta, también el Earl Grey o el té chai (aquí una sujerencia para este último)  

  • Moca de menta. Necesitas: 
    1/4 de taza de azúcar
    1/4 de taza de agua
    1/4 de cucharita de té de extracto de menta
    3 cucharadas de chocolate en polvo
    1/2 taza de expresso caliente
    1 y 1/2 tazas de leche caliente
    Nata montada (opcional)
    En una cacerola pequeña, mezcla el agua y el azúcar hasta que hierva suavemente. 
    Remueve con frecuencia hasta que el azucar se disuelva. 
    Reduce el fuego y añade el extracto de menta. Cocina a fuego lento durante 20 minutos. 
    En una taza grande añade el cacao y el agua y mezla hasta que se forme una pasta cremosa.
    Añade el café y después una cucharadita y media del sirope de menta que acabas de hacer.
    Añade en la parte superior la leche caliente y revuelve.
    Si quieres puedes coronarlo todo con nata montada.
    • Lo más navideño: leche de jengibre. Necesitas:
    1/3 de taza de agua
    1/3 de taza de azúcar
    1 trozo de jengibre fresco de unos 5 cm, pelado y cortado en rodajas finas
    1/4 de cucharadita de canela molida
    1/4 de cucharadita de extracto de vainilla
    1/2 taza de café expresso caliente
    1 taza de leche caliente o leche de soja
    Nata montada (opcional)
    En una cacerola pequeña, mezcla el agua, el azúcar, la canela, el jengibre y la vainilla.
    Lleva a ebullición, removiendo hasta que el azúcar se disuelva.
    Reduce el fuego y cuece a fuego lento 15-20 minutos.
    Añadelo a una taza con el expresso y pon 1/4 de taza del sirope de jangibre que acabas de hacer.
    Completa con leche caliente. 
    Si quieres decora con nata montada y una pizca de nuez moscada rallada.







    Dec 4, 2009

    Goodbye Morty

    I hope he's well in his new home, in U.S.A.




    His friends, Nosfe and Rotty, are still in the shop. Do you want to adopt?

    Oct 1, 2009

    Free Hallowe'en gift

    Hallowe'en is approaching. To celebrate, if you buy something from theteabox's shop during October, you get this set of  Hallowe'en stickers for free.

    ES: Hallowe'en se acerca. Para celebrarlo, si compras algo de la tienda durante Octubre conseguirás gratis este set de pegatinas.